Suomalaista designia oman kodin uuden ilmeen luomiseksi – top10 vinkit

Tässä on kymmenen vinkkiä suomalaisen designin sisällyttämiseksi kotisi uuden ilmeen luomiseksi:

Marimekko-kuosit

Sisusta kotisi Marimekon tunnetuilla ja värikkäillä kuoseilla. Valitse verhoja, tyynyjä tai muita tekstiilejä, jotka tuovat iloa ja pirteyttä tilaan.

Joitakin tunnettuja Marimekko-kuoseja ovat muun muassa:

 1. Unikko: Maija Isolan suunnittelema Unikko on yksi Marimekon ikonisimmista kuoseista. Se esittää suurikokoisia ja värikkäitä unikoita.
 2. Kaivo: Annika Rimalan suunnittelema Kaivo on moderni ja graafinen kuosi, joka muistuttaa perinteisiä kaivoritilöitä.
 3. Siirtolapuutarha: Maija Louekarin suunnittelema Siirtolapuutarha kuvailee suomalaista siirtolapuutarhakulttuuria ja sen kasveja.
 4. Hetkiä: Vuokko Eskolin-Nurmesniemen suunnittelema Hetkiä on rohkea ja värikäs kuosi, jossa on abstrakteja ja geometrisia muotoja.
 5. Kivet: Sami Ruotsalaisen suunnittelema Kivet kuvailee erikokoisia ja -muotoisia kiviä, jotka muodostavat mielenkiintoisen kokonaisuuden.

Marimekko-kuosit ovat ajattomia ja ilmentävät suomalaista designperinnettä ja luovuutta. Ne ovat iloisia, pirteitä ja rohkeita, ja ne tuovat väriä ja persoonallisuutta sisustukseen tai vaatevalintoihin. Marimekko on edelleen suosittu brändi niin Suomessa kuin kansainvälisesti, ja sen kuosit ovat inspiroineet monia muita muotoilijoita ympäri maailman.

Iittalan klassikot

Hanki kotiisi Iittalan ikonisia astioita ja lasituotteita, kuten Alvar Aallon Savoy-maljakko tai Kastehelmi-kulhot.

Tässä on muutamia Iittalan tunnettuja klassikoita:

 1. Aalto-maljakko: Alvar Aallon suunnittelema Aalto-maljakko on yksi Iittalan ikonisimmista tuotteista. Se tunnetaan myös nimellä Savoy-maljakko, ja sen muoto on saanut inspiraationsa suomalaisesta järvimaisemasta ja Aallon taiteellisesta näkemyksestä.
 2. Kastehelmi: Oiva Toikan suunnittelema Kastehelmi-sarja on tunnettu sen kauniista pisarakuviosta. Sarjaan kuuluvat muun muassa astiat, kulhot ja lasit.
 3. Teema: Kaj Franckin suunnittelema Teema-sarja on pelkistetyn muotoilun ja monipuolisuutensa ansiosta erittäin suosittu. Teema-sarjaan kuuluu erilaisia astioita, kuten lautasia, kulhoja ja mukeja.
 4. Taika: Klaus Haapaniemen suunnittelema Taika-sarja on iloisen värikäs ja kuvioiltaan satumainen. Sarjaan kuuluu muun muassa astioita ja tekstiilejä.
 5. Ultima Thule: Tapio Wirkkalan suunnittelema Ultima Thule -sarja on lasisarja, joka muistuttaa suomalaista jäätikkömaisemaa. Sarjaan kuuluu muun muassa laseja ja karahveja.
 6. Sarjaton: Harri Koskisen ja Aleksi Kuokkasen suunnittelema Sarjaton-sarja on moderni ja monipuolinen astiasarja. Se on suunniteltu yhdisteltäväksi muiden Iittalan astiasarjojen kanssa.
 7. Kartio: Kaj Franckin suunnittelema Kartio-sarja on ajaton ja pelkistetty lasisarja, joka sisältää muun muassa laseja ja karafeja.

Design-valaisimet

Valitse kotiisi suomalaisia design-valaisimia, kuten Secto Designin tai Artek-valaisimia, jotka tuovat tyylikkyyttä ja valoa tilaan.

Alvar Aallon huonekalut

Sijoita kotiisi Alvar Aallon suunnittelemia huonekaluja, kuten klassinen Aalto-jakkarasarja tai Paimio-nojatuoli.

Puuesineet

Suomalaiset käsityöläiset valmistavat upeita puuesineitä, kuten leikkuulautoja ja tarjoilualustoja, jotka tuovat lämpöä ja luonnonläheisyyttä kotiin.

Vallilan tekstiilit

Tutustu Vallilan laajaan tekstiilivalikoimaan, josta voit valita upeat kuosit verhoihin, tyynyihin tai vaikkapa mattoihin.

Design-tapetit

Kokeile kotiisi suomalaisia design-tapetteja, jotka voivat muuttaa huoneen ilmettä ja luoda persoonallisen tunnelman.

Suomalaiset taide-esineet

Hanki kotiisi suomalaisten taiteilijoiden uniikkeja taide-esineitä, kuten keramiikkatöitä tai lasitaidetta, jotka toimivat kauniina sisustuselementteinä.

Kestävät materiaalit

Suomalaisessa designissa korostetaan kestävyyttä ja ekologisuutta. Valitse kotiisi huolella valmistettuja ja kestäviä design-tuotteita.

Moderni skandinaavinen tunnelma

Moderni skandinaavinen tunnelma on suosittu sisustustyyli, joka ammentaa inspiraationsa Pohjoismaiden designista ja elämäntyylistä. Tämä tyyli yhdistää toiminnallisuuden, minimalismin, luonnonläheisyyden ja valoisuuden luoden rauhallisen ja harmonisen ilmapiirin kotiin. Tässä on joitakin piirteitä, jotka luovat modernin skandinaavisen tunnelman:

 1. Kirkkaat ja vaaleat värit: Modernissa skandinaavisessa sisustuksessa suositaan valkoista, harmaata ja muita vaaleita sävyjä. Kirkkaat ja valoisat värit heijastavat luonnonvalon hyvin tilassa.
 2. Luonnonmateriaalit: Luonnonmateriaalit, kuten puu, villa, puuvilla ja pellava, ovat tärkeä osa skandinaavista tunnelmaa. Luonnonläheiset materiaalit tuovat lämpöä ja pehmeyttä sisustukseen.
 3. Minimalismi: Moderni skandinaavinen tyyli korostaa yksinkertaisuutta ja selkeyttä. Vältetään turhia koristeita ja säilytetään tilaa avoimuuden ja ilmavuuden luomiseksi.
 4. Funktionaalisuus: Huonekalut ja sisustustuotteet ovat usein toiminnallisia ja käytännöllisiä. Kalusteissa voi olla taittuvia, pinottavia tai monikäyttöisiä ratkaisuja.
 5. Skandinaaviset design-kalusteet: Moderni skandinaavinen tunnelma sisältää usein tunnettujen pohjoismaisten muotoilijoiden suunnittelemia huonekaluja, kuten tanskalaisen Hans J. Wegnerin tai ruotsalaisen Arne Jacobsenin tuotteita.
 6. Avoin pohjaratkaisu: Avoin pohjaratkaisu luo avaruutta ja yhteyden eri tilojen välille. Tämä lisää valoisuutta ja mahdollistaa kodin eri osien joustavan käytön.
 7. Luonnonvalo: Modernissa skandinaavisessa tunnelmassa korostetaan luonnonvalon merkitystä. Suuret ikkunat ja valkoiset seinät heijastavat valoa, mikä tekee tilasta valoisan ja viihtyisän.
 8. Kasvit ja viherkasvit: Viherkasvit tuovat elävyyttä ja luonnonläheisyyttä sisustukseen. Ne ovat tärkeä osa modernia skandinaavista tunnelmaa.
 9. Graafiset kuviot: Sisustuksessa voi olla graafisia ja selkeitä kuvioita, kuten raidat tai geometriset muodot, jotka tuovat eloa ja persoonallisuutta tilaan.
 10. Kodikkuus: Vaikka moderni skandinaavinen tyyli on minimalistinen, se korostaa kuitenkin kodikkuutta ja viihtyisyyttä. Pehmeät tekstiilit, kuten villahuovat ja tyynyt, sekä lämpimät valaistusratkaisut luovat kodikasta tunnelmaa.

Moderni skandinaavinen tunnelma on ajaton ja kaunis sisustustyyli, joka sopii monenlaisiin koteihin ja elämäntilanteisiin. Se tarjoaa raikkaan ja tyylikkään ilmeen, joka houkuttelee rentoutumaan ja viihtymään kotona.

Suomalaisuus ja design

Suomalaisuus ja design ovat tiiviisti yhteydessä toisiinsa. Suomalainen design tunnetaan maailmanlaajuisesti minimalistisesta, toiminnallisesta ja luonnonläheisestä lähestymistavastaan. Se heijastaa suomalaista luontoa, arvomaailmaa ja kulttuuria. Suomalaiset muotoilijat ovat luoneet monia ikonisia ja ajattomia tuotteita, jotka ovat saavuttaneet suurta kansainvälistä tunnustusta.

Suomalaisuus ja design ovat yhteydessä seuraavilla tavoilla:

 1. Luontoinspiraatio: Suomen luonto on vahvasti läsnä suomalaisessa designissa. Se näkyy esimerkiksi luonnonvärien käytössä, luonnonmuotojen jäljittelyssä ja luontoaiheisten kuvioiden käytössä.
 2. Toiminnallisuus ja käytännöllisyys: Suomalaisessa designissa korostetaan tuotteiden toimivuutta ja käytännöllisyyttä. Muotoilijat pyrkivät luomaan tuotteita, jotka ovat kestäviä ja palvelevat käyttäjäänsä hyvin.
 3. Kestävä kehitys: Suomalaiset muotoilijat ja yritykset ovat olleet edelläkävijöitä kestävän kehityksen ja ekologisen muotoilun saralla. He pyrkivät valmistamaan tuotteita, jotka ovat ympäristöystävällisiä ja kestäviä.
 4. Innovatiivisuus: Suomalainen design tunnetaan myös innovatiivisuudestaan ja rohkeudestaan kokeilla uusia muotoja ja materiaaleja. Suomalaiset muotoilijat ovat usein rikkoneet perinteisiä rajoja ja luoneet uniikkeja ja omaperäisiä tuotteita.
 5. Kulttuurin heijastus: Suomalaisuus ja kulttuuri ovat vahvasti läsnä suomalaisessa designissa. Esimerkiksi suomalainen kansanperinne, kuten ryijyt ja kansallispuku, ovat innoittaneet monia muotoilijoita.
 6. Laadukas käsityö: Suomalainen design on usein tunnettu laadukkaasta käsityöstä ja huolellisesta suunnittelusta. Monet tuotteet valmistetaan edelleen perinteisillä käsityömenetelmillä.

Suomalainen design on kansallisesti ja kansainvälisesti arvostettua, ja sillä on vahva asema osana Suomen kulttuuriperintöä. Se on osaltaan myös vaikuttanut siihen, miten Suomea tunnetaan ja miten maata brändätään maailmalla. Suomalainen design on tärkeä osa Suomen identiteettiä ja heijastaa suomalaista arvomaailmaa, luontoa ja kulttuuria monipuolisella ja inspiroivalla tavalla.

Näiden vinkkien avulla voit luoda kotiisi ainutlaatuisen ja tyylikkään ilmeen suomalaisen designin avulla. Muista, että suomalaisessa designissa korostuu ajaton kauneus ja toiminnallisuus, joten valitsemalla laadukkaita ja kestäviä tuotteita, voit nauttia kauniista sisustuksesta pitkään.

Vastaa