L.I.M Z|T-mallisto vie kerrospukeutumisen uudelle ja innovatiiviselle tasolle

Haglöfsin uusi huippusuorituskykyinen L.I.M Z|T-mallisto on synkronoitu tuotekokonaisuus, joka uudistaa perinteisen kerrospukeutumisajattelun. Mallisto pohjautuu Haglöfsin suosittuun ja minimalistiseen L.I.M-tuotefilosofiaan (less is more), mutta pureutuu vielä perusteellisemmin eri vaatekerrosten väliseen yhteispeliin luoden yhä paremmin suojaavan ja hengittävän kokonaisuuden.

L.I.M Z|T-tuoteperhettä ei ole suunniteltu tavanomaiseen ulkoiluun; se on ensisijaisesti tarkoitettu ulkoilijoille, jotka vaativat varusteilta pitkäkestoista ja maksimaalista suorituskykyä. Kun seikkailut vievät äärimmäisiin olosuhteisiin, on varusteidenkin vastaava toimivuus välttämätöntä.

Grönlannin ankaran ympäristön inspiroiman L.I.M Z|T-malliston jokainen tuote on ulkoilun ammattilaisten suunnittelema ja testaama. Näin on varmistettu, että tuotteiden suorituskyky täyttää niille asetetut vaativimmatkin odotukset. Tuotteet pitävät käyttäjänsä toimintakykyisenä koko pitkän päivän, tekemisen intensiteetin ja lämpötilojen vaihdellessa.

Monipuolisissa varusteissa toteutuu suositun L.I.M-sarjan ”vähemmän on enemmän” -viisaus, jota on jälleen viety askel eteenpäin:

  • 30 % vähemmän kosteutta perinteiseen kerrospukeutumiseen verraten
  • tasainen lämmittävyys ja mukavuus aktiivisuudesta ja ulkoisesta lämpötilasta riippumatta.

”Kun Haglöfs esitteli ensimmäisen kerran L.I.M-sarjan yli 20 vuotta sitten, se haastoi yleisen käsityksen teknisten retkivarusteiden keveydestä. L.I.M Z|T-malliston kohdalla palasimme suunnittelupöydän ääreen miettimään, miten voimme parantaa jotain, joka toimii jo hyvin. Oivalsimme, että oli tullut aika siirtyä eteenpäin kolmikerros-ajattelusta ja laajentaa monipuolisempaan, täysin synkronoituun kerrosjärjestelmään”, Haglöfin suunnittelujohtaja Annsofie Jakobsson kuvailee.

”Tested by Outsiders” L.I.M Z|T -mallisto on ulkopuolisten testaama

Vaikeissakin olosuhteissa tuotteiden käyttömukavuuden säilymisen salaisuus on lämmön ja kosteuden samanaikainen hallinta. Haaste on siinä, että keho poistaa suuren osan lämmöstään konvektiolla, mikä tarkoittaa höyrystyneen kosteuden tiivistymistä jäähtyessään.

Nerokkaan kaksinkertaisen välikerrosjärjestelmänsä ansiosta L.I.M Z|T sitoo lämpöenergian kerroksiin ja tuulettaa samalla kosteuden pois. Tämä takaa mukavuuden laajalla lämpötila-alueella ja eri rasitustasoilla.

Kun Haglöfs kehittää uusia tuotteita, olennaista on tuotteiden toimiminen tositilanteessa. Siksi L.I.M Z|T-mallisto on käynyt läpi NOE-V testausohjelman.

Testaamiseen ovat osallistuneet tutkijat, suunnittelijat sekä Haglöfsin ammattimaiset tuotetestaajat. Kokeneet yhteistyökumppanit, kuten tutkimusmatkailijat ja vuoristo-oppaat vertasivat L.I.M Z|T -mallistoa suosikkivarusteisiinsa, ja tulokset vakuuttivat: kosteutta muodostuu merkittävästi vähemmän ja kerrosjärjestelmän kokonaiskosteus on keskimäärin 30 % pienempi. Lämpö ja käyttömukavuus säilyvät tasaisina myös olosuhteiden rajusti vaihdellessa.

Arvostan sitä, että L.I.M Z|T tarjoaa sekä kuorikerrokselta haluamaani kestävyyttä ja suojaa että myös hengittävyyttä, jota tarvitsen liikkuessani nopeasti ankarissa vuoristo-olosuhteissa ”, tuotesarjan kehittelyyn osallistunut vuorikiipeilijä Maria Granberg kommentoi.

Eri kerrokset synkronoitu toimimaan keskenään

L.I.M-filosofian mukaisesti jokainen L.I.M Z|T-malliston tuote on kevyt, kestävä ja suorituskykyinen. Tuotteet tarjoavat erinomaista toimivuutta itsenäisesti, mutta juuri niiden yhdistäminen nostaa tehokkaimmat ominaisuudet esiin.

Lähimpänä kehoa

L.I.M Z|T-aluskerros on optimoitu siirtämään kosteutta pois iholta, kuivumaan nopeasti ja tarjoamaan hyvän lämmittävyyden suhteessa painoon. Minimalistiset tuotteet on valmistettu teknisestä Polartec® Power Grid® -materiaalista ja lämmittävyys on varmistettu lämpöpaneeleilla.

Tupla välikerros

L.I.M Z|T Mid Sync 1 -takki ja Mid Sync 2 -takki ovat kerrospukeutumissysteemin sisäinen moottori. Tuotteita voidaan käyttää erikseen tai yhdessä, jolloin niiden suorituskyky on parhaimmillaan.

Mid Sync 1 Hood on ulompi välikerros. Se tarjoaa suojaa, lämmittävyyttä ja erittäin hyvän hengittävyyden kovalla sykkeellä kuljettaessa. Polartec® Power AirTM ja Power Dry® -materiaaleista valmistetussa takissa on kulutusta kestävä pintarakenne ja hengittävä rakenne.

Mid Sync 2 on sisempi välikerros, joka mukautuu olosuhteisiin ja toiminnan rasittavuuteen. Polartec® Alpha®-, Power AirTM ja Power Dry®-materiaaleista valmistetussa takissa on lämmittävät paneelit ja avoin rakenne hengittävyyden parantamiseksi.

Suojaava ulkokerros

Takit

L.I.M Z | T Mtn GTX PRO -takki tarjoaa suojakerroksen, joka optimoi suorituskyvyn ja suojan ulkoa tulevalta kosteudelta ja kylmältä. Joustavasta GORE-TEX PRO Shell -materiaalista valmistettu takki on äärimmäisen kestävä ja suojaa sekä tuulelta että sateelta, mutta on silti erittäin hengittävä mukavuuden takaamiseksi. Erityisesti vuorikiipeilyyn suunnitellun takin huppu on yhteensopiva kypärän kanssa, siinä on kiipeilyvaljaille sovitetut paneelit ja erittäin suuret, helppokäyttöiset vetoketjuvetimet sekä pidempi takahelma.

L.I.M Z|T Trek GTX PRO -takki on suunniteltu vaellukseen karuissa ja nopeasti muuttuvissa pohjoismaisissa olosuhteissa; sen ominaisuudet optimoivat suorituskyvyn ja tarjoavat hyvän suojan kelissä kuin kelissä. Takki on valmistettu joustavasta GORE-TEX PRO Shell -materiaalista, ja se on suunniteltu erityisesti pitkiin päiviin karussa erämaassa. Erikoispitkä helma vaellusrinkkaa varten sekä rinkan kantohihnoille sovitettu paneelit. Ilmanvaihtoa on helppo säätää tuuletusaukoilla, lisäksi keskellä selkää on hengittävämpi paneeli ja täysin säädettävä huppu.

L.I.M Z|T Down -takki vie säänkestävän eristyksen arktiselle tasolle. Vettähylkivä untuva ja erittäin lämmönjohtokykyinen grafeeni tarjoavat vertaansa vailla olevaa suojaa ja eristyskykyä. H DOWN Platinum -untuvan on testeissä todistettu kestävän suoran altistumisen vedelle kokonaisen viikon ajan (10 000 minuuttia). Tämä tekee takista käytännöllisemmän, luotettavamman ja suorituskykyisemmän pitkässäkin käytössä. Näiden kahden materiaalin koostumuksen ansiosta tämä takki on paljon hengittävämpi kuin mikään vastaava eristyskerros.

Housut

L.I.M Z|T Shell GTX PRO -housut on suunniteltu intensiiviseen pohjoismaiseen vuoristokiipeilyyn ankarissa olosuhteissa. Joustavasta GORE-TEX PRO Shell -materiaalista valmistetut housut ovat erittäin kestävät ja repäisylujat, mutta samalla joustavat, hengittävät ja mukavat. Täyspitkät sivuvetoketjut antavat runsaasti vaihtoehtoja lämpötilan säätämiseen, ja paneelit on sovitettu kiipeilyvaljaille. Housuissa on tilavat taskut, muotoillut polvet ja takapuoli sekä mukavuutta lisäävä saumaton haarakiila.

Erittäin kevyet ja säädettävät L.I.M Z|T-housut on suunniteltu korkeaan suorituskykyyn ja vaihtelevaan säähän. Housuissa on vahvistukset kaikissa oikeissa paikoissa ja neljä tilava taskua.

Reppu

L.I.M Z|T 55 L on radikaali reppu, joka on suunniteltu maksimaalista monipuolisuutta, käyttömukavuutta ja kestävyyttä silmällä pitäen – kaikki tämä yhdistettynä pieneen painoon. L.I.M Z|T 55L on syntynyt turhautumisesta perinteisten reppukantojärjestelmien rajoituksiin, ja sen kuormankuljetusjärjestelmä voidaan räätälöidä käyttötarkoituksen mukaan. Reppu on todellinen työjuhta, joka on luotu tosiseikkailijaa silmällä pitäen – poikkeuksellinen tekninen työkalu todellisiin erämaaseikkailuihin.

Kengät

L.I.M Z|T GTX Mid -kengät on suunniteltu vuoristovaellukseen, ja ne tarjoavat maksimaalisen mukavuuden pitkillä matkoilla riippumatta siitä, käveletkö nopeasti vai juoksetko. GORE-TEX pitää jalkasi kuivina ja lisäsuojus estää mudan ja hiekan pääsyn sisään.  ASICS FlyteFoam™ -materiaalista valmistetun välipohjateknologian ansiosta iskunvaimennus on erinomainen pitkillä matkoilla.

Vastuullisuus

Kevyitä vaatteita, jotka pitävät lämmön sisällä ja kosteuden ulkona, ei ole helppo valmistaa. Niiden valmistaminen vastuullisesti ei tee siitä helpompaa. L.I.M Z|T-malliston tuotteet on siksi rakennettu kestämään ja palvelemaan käytössä pitkään. Tuotteiden valmistamisessa on kierrätetystä raaka-aineista valmistettuja materiaaleja ja suunnittelussa on huomioitu tuotteiden helppo korjattavuus.

Uusi L.I.M Series Z|T-mallisto on saatavilla elokuusta 2022 alkaen Haglöfs Brand Storeissa, Scandinavian Outdoor Storesta ja valituissa jälleenmyyjissä ympäri maailmaa sekä verkossa osoitteessa www.haglofs.com. Seuraa Haglöfsin matkaa Instagramissa @haglofs

8 kommenttia artikkeliin ”L.I.M Z|T-mallisto vie kerrospukeutumisen uudelle ja innovatiiviselle tasolle”

Vastaa